A 2017. januári és februári Ovisuli beszámoló

2017.03.06.

Iskolánkban már hagyománnyá vált az Ovisuli programsorozat megrendezése. Az idei tanévben sem volt ez másképp. Célunk, hogy az iskolába készülő gyerekeknek és szüleiknek megkönnyítsük az iskolaválasztást, az iskolakezdést. A leendő első osztályosoknak, szüleiknek, az óvodáknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy megismerkedhessenek a nálunk folyó munkával. A programok lehetővé teszik, hogy az óvodából iskolába lépő gyerekek szeptemberben már ismerősként léphetik át az intézmény küszöbét, felszabadultan kezdhetik meg az iskolás éveiket, hiszen már ismerős pedagógusok várják őket.

Programjaink:

• kreatív foglalkozások (különböző technikák megismertetése a gyerekekkel)

• foglalkozások (dramatizálás, népi játékok, előkészítő feladatok)

• játékos sportfoglalkozások

A programsorozat lezárásaként kötetlen beszélgetésre invitáljuk a szülőket.

Változatos, sokrétű iskola előkészítő foglalkozásainkat március, április hónapban tartjuk. Pedagógusaink az óvodai kulcskompetenciákat alapul véve játékos formában gyakorolják az iskolára felkészítő feladatokat (alak-háttér, téri tájékozódás, kiegészítés, finommotorika, árnyék kereső, párosítók, mondókák, énekek).

Iskolánk családias hangulatú, gyermekközpontú iskola. Egyik legfőbb célunk, hogy szellemileg, erkölcsileg és testileg egészséges, kiegyensúlyozott, személyiségükben fejlett, korszerű ismeretekkel rendelkező gyermekeket neveljünk az évek során. Intézményünkben olyan légkört kívánunk teremteni, ahol a tanulók jól érzik magukat. Sok szeretettel várjuk leendő kis iskolásainkat!

Hívogat az iskola,

Kapuit kitárja,

kis pajtásom gyere hát

menjünk iskolába.

Jó barátunk lesz a könyv

és a falitábla,

kis pajtásom gyere hát,

menjünk iskolába.

Olvasunk és számolunk

vidám nóta járja

kis pajtásom gyere hát,

menjünk iskolába.

(gyermekdal)

Kossuth

Copyright © 2020 Kossuth Lajos Általános Iskola | Budapest, XVII. kerület.